БЕРЕТЕ ПАМЕТ ДО ЕСЕН: Апасиев ја повика власта да „бере памет“, за да не добијат нова Црвена револуција на есен!

  • August 1, 2018

Апасиев на својот Фејсбук профил изрази подготвеност да оди до крај. На што поточно мисли професорот, ќе ви стане јасно од неговата порака до „властодршците, нивните дворјани и штапски загари“:

Почитувани властодршци, нивни дворјани и штапски загари…
Не заборавајте дека ПРОТИВПРАВНАТА аболиција на Иванов го дигна народот на нозе и го собори Стариот режим. Нашите другари уште се влечат по судови заради тоа.
Не постои поголем грев на оној кој е на власт од тоа да не поштуе Устав и закон. Аутоматски добива третман на ТИРАНИН и УЗУРПАТОР.

Така да, коа се подјебавате со тоа дека „ако граѓаните бојкотираат, институциите ќе одлучат“ – ни случајно, ама ни случајно немојте да заборавите дека ништо не го дига народниот револт повеќе од КУРЧЕЊЕ коа си на власт и играње дрндупки со процедурите и Правото.

p.s. Знам дека сте упрпани од неизбежното фијаско и вашата предвремена политичка пензија – али, берете памет, да не има нова #ЦрвенаРеволуција на есен 😉

Претходно «
Следно »