БЕСА ЛУТИ ПОРАДИ ЗБИРКАТА: Во збирката на АМС има расизам против Албанците!

Поврзано

(Видео) За да има прогрес, потребни се промени – На 15-ти јули одберете надеж и развој

За да има прогрес, потребни се промени. Затоа на 15ти јули одберете надеж и развој. Исправи се гордо Македонијо, доаѓаат...

(Видео) Се oбвpзувaм дека неyмоpнo и посветено со последниот aтoм на енергија што ја имам ќе работам на исправање на нeпрaвдитe

Се обврзувам дека неуморно и посветено со последниот атом на енергија што ја имам ќе работам на исправање на...

Се oбвpзyвaмe за изградба на автопатско решение Прилеп – Битола до гpaницaтa со нашиот јужен сосед

Ветуваме и се обврзуваме за изградба на автопатско решение Прилеп – Битола до границата со нашиот јужен сосед, вели...

Објавувањето на збирката со поезија на Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија, во која самиот нејзин директор е уредник, а во која има содржини со албанофобија, дури и промовирање на аморални појави, само по себе зборува не само за дискриминацијата кон Албанците што ја изразува оваа агенција и нејзиниот директор, што се докажува на дело, туку дотолку повеќе ја изразува тоа што можеби ја мислат, а не ја изразуваат, и многу други во оваа власт.

Движењето БЕСА и нејзиниот претседател, Африм Гаши, го осудуваат овој расистички јазик и сметаат дека за вакви случаи не е доволно само извинување, туку треба да следи и разрешување, казнување и едукација на сите тие кои промовираат вакви расистички чувства кон Албанците и кон сите други етнички заедници во земјата.

Исто така Движењето БЕСА изразува жал што и покрај слоганот „Живот за сите“, со кој се смени власта, сепак се подржува „уметност“ и „уметнички дела“, кои содржат толкав јазик на омраза. Ние се сомневаме дека вакви примери има уште повеќе, за кои не можеме да стоиме со лупа на рака за да ги откриеме. Вистината лежи во расистичкиот менталитет, за што нема лек.

Актуелно

(Фото+Видео) Целото писмо од Боки 13 испратено од зaтвop – Дpжeн сум по секоја цена во пpитвop, додека вистинските кpиминaлци шepифyвaат и кoмaндувaат

Обид за убиство, шпионажа, противзаконско присвоени предмети при претрес се дел од кривичните дела во пријавите кои ги поднесе...

Фокусот на идната влада ќе биде во економијата

„Фокусот на идната влада на ВМРО-ДПМНЕ ќе биде исклучиво во економијата", нагласи лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски гостувајќи во дебатната емисија на телевизија 24. Мицкоски...

Мицкоски најави: Ќе имаме тело за проверка на реализација на проектите од програмата

Денес лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, г. Христијан Мицкоски гостуваше во дебатна емисија на телевизија 24 каде што посочи дека по доаѓање на ВМРО-ДПМНЕ на власт...

Мицкоски: Потребна му е правна сигурност на бизнисот, изминативе триесет години тоа го немаме

„Апсолутно во програмата зборуваме и за нови вработувања. Јас не зборувам за економија која што ќе се темели на популистички интервенционизам, нешто се случуваше...

Домашни и странски експерти помагаа во изработка на нашата програма обнова

„Многу внимателно ја составивме програмата, со многу луѓе кои што се од земјава и од странство, пред се тука мислам на проф....

Повеќе вести