Бил Гејтс: “Heмa дa пpecтaнaм дa нocaм мacкa иaкo ги пpимив двeтe дoзи нa вakцинa”

Поврзано

Од турски агол: Америка сака да ја врати Русија во 90-тите

Американската желба е Русија да се врати во времето кога била затворена земја како што тоа било случај во...

Поради двајца позитивни ykинaт воздушниот сообраќај помеѓу Австралија и Нов Зеланд

Властите во Нов Зеланд одлучија од недела на полноќ да го укинат воздушниот сообраќај со Австралија поради страв од...

Американски офицep побара Евреите да се извинат за yбиcтвото на Исус Христос

Агенцијата што обезбедува административни услуги на американската армија ги повика Евреите да се извинат за убиството на Исус Христос...
- Advertisement -

Американскиот милијардер Бил Гејтс ја прими втората доза на вакцина против Kовид-19, па рече дека, иако бил вакциниран, ќе продолжи да ги почитува епидемиолошките мерки како што е носење маска.

„Сакам да бидам пример за другите. И покрај тоа што сте биле вакцинирани, сепак можете да ја пренесете инфекцијата “, изјави Гејтс.

Американскиот центар за контрола на болести рече дека дури и оние кои биле вакцинирани против инфекцијата треба да продолжат да ги почитуваат епидемиолошките мерки.

Иако и вакцините Modern и Pfizer, кои се користат во САД, се ефикасни во спречување на тешки форми на болести и смрт од ковид-19, сè уште не е познато со сигурност дали тие целосно го запираат пренесувањето на инфекцијата.

„Нема да престанам да носам маска, ниту ќе престанам да внимавам, особено во близина на постари луѓе кои сè уште не биле вакцинирани“, рече Гејтс.

Latest News

Од турски агол: Америка сака да ја врати Русија во 90-тите

Американската желба е Русија да се врати во времето кога била затворена земја како што тоа било случај во...

More Articles Like This