Блогерка стана милионерка од објави на Јутјуб

  • January 21, 2017

Дваест и двегодишната Американка, Ева Гатовски стана милионерка заработувајќи пари од нејзините видео објави на Јутјуб.

fvvevgedfvedf

Кога пред пет години почнала да снима видеа и да ги објавува на нејзиниот канал на Јутјуб, „MyLifeAsEva“, Гатовски планирала да заработи пари со кои ќе покрие дел од студиите по новинарство, но, не ни претпоставувала, дека тоа ќе прерасне во „бизнис“ од кои може солидно да заработива.

Својот „интернет бизнис“ Ева го започнала пред пет години кога почнала да води моден блог на кој објавувала коментари и по некое видео. Набрзо дознала дека подоходовно ќе и биде доколку својата активност ја префрли на Јутјубм па така и го формирала каналот „MyLifeAsEva“.

Првиот чек што го добила од Јутјуб бил на сума од 20 доалри, кои ги потрошила на вечера.

Нејзиниот канал на Јутјуб денес има над 7,5 милиони следбеници, што досега и донесе заработка од неколку милиони долари.

Претходно «
Следно »