БОГДАН ИЛИЕВСКИ: ВМРО е идеја, а идеите се отпорни и на кypшyми и на бecилки и на политички пpoгони

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

ВМРО не е објект, мал месен комитет или голем централен штаб. Не е еден човек. Не е ни 1, 10, 20, 2000 луѓе со одредени титулари и одговорности во одреден период. Не е функција, не е столче, фотелја, патики излижани од чекорење по асфалт. Не е отскочна даска, не е биро за вработување, ниту пак е носител на црни дамки или табло на кое други ќе лепат етикети.

ВМРО е идеја. Благородна. Предилинденска, национална, патриотска, интелектуална, прогресивна. А идеите се отпорни на се. И на кypшyми и на бecилки, и на монтирани процеси и политички прогони. Отпорни се на векови, на империи, на сите малодушни минливи трње, кои секогаш ги има, на патот до ѕвездите, каде што припаѓаат сите благородни идеи.

ВМРО е ДНК на македонизмот. Секогаш било, секогаш ќе биде. ВМРО е Организацијата на народот на Република Македонија. На сите луѓе кои живееле и живеат за и во оваа земја.

Среќен 29-ти роденден! Да живее ВМРО-ДПМНЕ, да живее Република Македонија!

ВМРО не е објект, мал месен комитет или голем централен штаб. Не е еден човек. Не е ни 1, 10, 20, 2000 луѓе со одредени…

Posted by Богдан Илиевски on Sunday, June 16, 2019

Latest News

Царовска: Ниe имaмe oбвpcкa дa им cлyжимe нa гpaѓaнитe штo нe избpaa

Ние имаме обврска да им служиме на граѓаните што не избраа, секој ден подобро и затоа во сите сектори...

More Articles Like This