БОЖЈО ЧУДО: На девојче без очи Бог и ги вратил очите и видот!

  • June 10, 2019

Татко ми беше атеист. Тоа е природно затоа што и татко му и дедо му биле атеисти. Мајка ми ја одгледале родители, христијани, но две од нејзините тетки биле спиритуалисти.

Се обидувале да ја заинтересираат и мајка ми за нивните окултните сесии, но дури и како мало девојче, мајка ми, знаела дека тоа е во ред.

Ние, децата, веќе бевме во неволја, уште пред да дојдеме на свет. Мојата постара сестра Маркита е родена без очи; За малку ќе умpела на породување; Мојот помлад брат Тим ​​е роден хемоф иличар, Натан, најмалиот, беше блиску до смpтта неколку пати поради сеpиозните нап ади на астма.

Јас сум роден во една жеcтока зимска буpа. Мама беше пентекоcталка и повикала двајца свои пријатели од црквата да се молат за време на породувањето. Лекарот одвај стасал до нашата куќа. Мајка ми многу се ма чела. Невремето ги задржало на лекарите во нашата куќа, па јаделе и спиеле таму.
Двајцасоработници молитвите на мајка ми се молеше со неа цело време и кога конечно се роди, секој од нив држеше раката на мајката и молел. Мајка ми се молела
иако знаела дека сум блиску до смртта. Таа веќе научила, што може да направи Бог.

Пред пет години, кога таа и тато ми го очекувале своето прво дете, мајка ми сонувала ужасен сон: го видела своето бебе без очи. А тоа е токму она што се случи – Маркита е родена без очното јаболко.Иако сме биле сиромашни, тато ми го нашол најдобриот офталмолог во државата да направи нешто за да прогледа неговата ќерка. По
испитувањата, лекарот рекол, со сол3и во очите да не се трошат пари: “Не постои специјалист кој можеше да стори нешто; таа нема очното јаболко. “Мајка ми е во првите неколку дена по раѓањето на Маркита била многу таж на.

Се чувствувала виновна дека таа се омажила за атеист, и таа поминала многу време барајќи од Бог да и прости. Солзите на мајка ти продолжиле да се молат за нејзиното новороденче Маркита се додека тне се случило нешто чудно додека таа го читала Евангелието за Јован. Учениците го прашале Исуса за еден човек роден слеп дали е тоа поради своите гревови и гревовите на нивните родители атеисти.

Исус одговори: “Тоа не е грев ниту тој, ниту неговите родители, но тој роден слеп, со цел да се манифестираат во него Божји дела.” Зборовите на овој стих од Библијата се во три димензии.

Мајка ми почнала да плаче од радост и благодарност кон Бога. После тоа, секој ден, нежно ја миешела леплива слуз кој излегува од очите на Маркита, надевајки се дека сепак ке добие очо. Нејзините сестри и соседите мислеле дека нејзината тага ја пореметиле и дека напразно се надева дека Бог ке и даде очи. Сè додека еден ден миејќи ги очните капаци на седум неделното бебе, таа ја забележа првата солза. Нејзиното срце експлодирало со возбуда. Очните капаци на Маркита се отвориле, и се појавиле две прекрасни кафеави очиња! Мајка ми почнала да вреска од среќа!

Ја гушнала Маркита во своите раце, истрчала од куќата и викала за секој да се слушне: “Дојдете и видете го моето мало чудо! Бог и даде очи на мојата ќерка! “Соседи дотрчувале од сите правци. Дедо ми работел во градина прилично далеку, но и тој слушнал и дотрчал. Тогаш тој се упатил кон млекарницата во која работел, татко ми, и му рекол да се врати дома веднаш. Кога ја видел Маркита, татко ми паднал до креветот и плачел гласно.

Тој веднаш дал завет пред Бога дека никогаш веќе нема да пуши цигари затоа што мислел дека Бог го бара тоа од него. И никогаш не запалил цигара повеќе. Дека дури и без преглед на детето, офталмологот почнал да плаче во моментот кога тој ја видел Маркита. Тој знаеше дека се случи чудо. Лекарот признавал дека и тој бил христијанин, и веднаш на самото место повторно го посветил својот живот на Бога – но починал од срцев удар,недели подоцна. Иако поминаа многу години, Марките сега гледа одлично. И нејзината чудна приказна допре до безброј луѓе.

Претходно «
Следно »