January 23, 2021, 8:21 am

Бочвapcки: Ако ви е cкaпo по автопат до Штип – одeтe преку Велес

Поврзано

3aeв до граѓаните: Оние кои нема да се попишaт ќе бидат kaзнети

„Пописот е толку сериозна статистичка операција која што ја идентификувам со државничката одговорност на граѓаните“, истакна претседателот на Владата...

Шилегов се пpaвда, не бил скapaн со 3aeв и ќе бара поддршка за втор мандат

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, во вечерашното издание на „360 степени“ рече дека планира повторно да се кандидира...

Шамap од германската амбасадорка: Договорот со Бугарија мора да се спроведе

Меѓу Македонија и Бугарија има добрососедски односи. Бугарија прва ја призна Македонија како независна и е силен поддржувач...
- Advertisement -

„Секој граѓанин одлучува дали ќе патува по автопат каде што се плаќа патарина или преку регионален пат каде нема патарини. Граѓаните од источниот регион имаат можност да патуваат преку Велес, преку друг тарифник за наплата на патарини или преку регионални патишта каде нема патарини“.

На новинарското прашање околу најавената четирикратно повисока цена на поатарините на автопатот Скопје -Штип, Благој Бочварски, министер за транспорт и врски со „соломонско решение“:

„Секој граѓанин одлучува дали ќе патува по автопат каде што се плаќа патарина или преку регионален пат каде нема патарини. Граѓаните од источниот регион имаат можност да патуваат преку Велес, преку друг тарифник за наплата на патарини или преку регионални патишта каде нема патарини“.

Latest News

3aeв до граѓаните: Оние кои нема да се попишaт ќе бидат kaзнети

„Пописот е толку сериозна статистичка операција која што ја идентификувам со државничката одговорност на граѓаните“, истакна претседателот на Владата...

More Articles Like This