БРИТАНСКАТА КРАЛИЦА, ЈАСНА: Името на државата е Република Македонија!

  • November 9, 2018

Нејзиното Височество, кралицата Елизабета ги прими акредитивните писма на новиот Македонски амбасадор во Велика Британија, беше објавено на официјалниот Твитер профил на кралското семејство во земјата


„Нејзината екселенција Александра Миовска беше примена од Кралицата каде што ги предаде акредитивните писма како Амбасадро на Република Македонија“ – стои во Твитот на кралското семејство од Велика Британија.

По потпишувањето на договорот во Преспа, дел од државите, особено во соседството почнаа да го користат името предвидено во Преспанскиот договор, иако тој се уште не е имплементиран, ниту пак е променет уставот на земјата.

Претходно «
Следно »