БУГАРИТЕ СИ ПЕЧАЛАТ НА НИВНАТА ИСТОРИЈА: На големо се продаваат украси со ликовите на Хитлер и Сталин низ цела Бугарија!

  • August 9, 2018
  • Коментари

Фотографии на Бугарски национални херои и политички лидери се продаваат на шолји за кафе и магнети, како оние со Сталин, Хитлер и комунистичкиот лидер Тодор Живков, на тезги низ целата земја

Шолјите и магнетите со ликовите на тоталитарните диктатори како Сталин и Хилтер на големо се продаваат задно со оние на Бугарските национални и историски фигури и политички лидери од сегашноста и минатото на тезги низ целата земја.

Традиционално, ваков вид на меморабилија се продаваат на туристички, како Бугарските морски ресорти во Созопол и Несебар, но и на некои фолклорни фестивали на кои се продаваат вакви нацистички и комунистички потсетници.

Претходно «
Следно »