БУГАРИЈА: Бојко Борисов со мнозинство од гласовите!

  • May 26, 2019

Владеачката партија на премиерот Бојко Борисов, Граѓаните за Европски развој на Бугарија, освои над 30,5%, според анкетите на два независни медиуми.

Победата дојде во вистински момент за премиерот Борисо, чија влада се соочува со корупциски скандал кој беше проследен со низа оставки.

Опозиционата Социјалистичка партија е втора по ред по освоени гласови со 23%, а трета со освоени 12% од гласовите е турската МРФ.

Претходно «
Следно »