БУГАРОФИЛОТ СО ПОГРДНИ ЗБОРОВИ ДО КУРЦ: Никола Димитров го спореди МНР на Австрија со полов орган!

  • June 3, 2017
  • Коментари

Синот на Ратка и Димитар Димитров, двојката поради која ВМРО-ДПМНЕ неправедно беше обвинето за бугарофилство Никола Димитров наместо да ја промовира Македонската дипломатија и да ги шири пријателствата, се обидува Македониа да ја стави во што понестабилна позиција, па уште во првата изјава од официјалната позиција предизвика дипломатска расправија со официјален Белград

 

Но, Белград можеби и е „мала риба“ во базенот со ајкули во кој Никола Димитров планира да ја втурне Македонија, раскрвавена и достапна како лесен плен на интересите на поголемите држави.

Така, оваа стратегија на синот на бугарофилите од ВМРО-ДПМНЕ Ратка и Димитар Димитров започнала уште минатата година, кога Никола Димитров директно го навреди министерот за надворешни работи на Австрија Себастијан Курц, правејќи алузија со неговото презиме.

„Кој уште ме меша со Попоски нека оди во Курц“ – напиша минатата година, Никола Димитров.

Австрија инаку значи за една од најмоќните европски држави и силен поддржувач на Македонија. Поради ова, Австрија во наредниот период ќе биде мета на несмасни изјави со цел влошување на соработката со оваа моќна земја.

Целта е Македонија да ја загуби целокупната меѓународна поддршка во врска со прашањето за името, со што СДС би можела да ја испорача фактурата кон странските покровители.

Претходно «
Следно »