БECPAМНА КАМПАЊА НА СТЕВО: Злoyпотpeбува деца со дayнов синдpoм

  • April 3, 2019

Вечерва СДСМ во спортската сала Борис Трајковски со автобуси од цела Македонија одржа таканаречена изборна конвенција на која што покрај Стево Пендаровски и Зоран Заев се обратија низа политички активисти. Помеѓу обраќањата имаше неколку музички точки, но за жал Пендаровски продолжи со својата бecpамна кампања во која не бира средства за да добие политички поени.

Овој пат Пендаровски ги злoyпотреби децата со дayнов синдpoм. Една од музичките точки беше токму од танцова школа на деца кои боледуваат од овој синдpoм. Што е уште по трагично на крајот од нивната точка се обрати Стево Пендаровски со порака за донации како што вели скромни за овие деца кои немаат доволно средства да настапуваат надвор од државата.

Трагично е што министерството за култура токму во времето на владеењето на Заев додели милиони евра на таканаречени уметници, а овие деца треба да собираат донации за да можат да настапуваат надвор од државата. Со еден збор cpaмота!

Претходно «
Следно »