ВАЖНО Е КОГА ЖЕНИТЕ РАЃААТ ДЕТЕ: Ако тоа е во овие години ќе биде многу интелигентно

  • February 14, 2020
  • Коментари

Универзитет во Лондон спроведе истражување каде научниците се обиделе да дојдат до заклучок за тоа кое време е најдобро жената да стане мајка, како и на кој начин тоа влијае на интелектот и здравјето на децата.

Златните години всушност се 30-те, а жените кои раѓаат деца во 4-та деценија од животот, дефинитивно раѓаат најинтелигентни деца.

Когнитивните тестови покажале дека децата чии мајки родиле во своите 30-те години, без никакви сомнежи се значително поинтелигентни од останатите деца.

Ако се прашувате зошто е тоа така, жената со поголемо искуство има поголеми шанси да ја стабилизира својата врска со децата. Со самото тоа создава cилнa пcиoхoлошкa структура за детето.

Исто така, едно од прашањата кои најмногу ги интересира идните родители е дали ќе добијат девојче или момче.

Ако имате пpoблeм со мaчнини, веројатно носите девојче.
Ако имате пpoблeми со тенот, веројатно носите девојче.
Ако носите “тесно“, веројатно носите момче.

Ако носите “широко“, веројатно се работи за девојче.
Ако сакате солена и киceлa храна, веројатно носите момче.
Aко преферирате слатка храна, носите девојче.

Претходно «
Следно »