ВАКА ИЗГЛЕДА „ИНТЕГРАЦИЈАТА“ НА МИГРАНТИ: Погледнете кој ќе биде резултатот од стратегијата за мигранти на СДС – пљачкосување и тепање на домашното население!

  • August 18, 2017

Минатата година, Македонија ја затвори границата со Грција со цел спречување на приливот на мигранти од блискиот и среден Исток, а воедно и затворање на целосната Балканска Рута, преку која илијадници мигранти дневно поминуваа на пат кон северозападна Европа

 


Оваа одлука Македонија ја донесе по средбата со земјите од Вишеградската група, кои имаа огромни проблеми со мигрантите, кои по пристигнувањето во нивните земји, имаа тенденција да предизвикуваат хаос, криминал, да се населуваат каде ќе им текне, и да го напаѓаат локалното население.

Вака изгледаше интеграцијата во Франција на пример, во приморскиот град Кале, каде мигрантите го напаѓаа локалното население за да ги земат нивните куќи, и покуќнина која им е потребна за да преживеат.

Претходно «
Следно »