Вака изгледа најдобриот апартман на светот

  • December 27, 2016
  • Коментари
Апартманот има неколку приватни тераси и луксузни бањи, но и некои работи кои можат да ги имаат само апартмани во највисоките категории: прозорци отпорни на куршуми и приватен спа…
infomaks

Со оглед на тоа што ние „обичните смртници“ никогаш нема да можеме да си ја дозволиме оваа соба, можеме барем да ѕирнеме во неа и да дознаеме каков луксуз се крие зад хотелскиот апартман кој втора година по ред е прогласен за најдобриот апартман во светот!


Excelsior Hotel Gallia во Милано е дом на најубавиот апартман во светот, според изборот на World Travel Awards.

Апартманот ја добил оваа ласкава титула веќе втора година по ред. Тој е најголем хотелски апартман во Италија, а се протега на нешто повеќе од неверојатни 1000 квадратни метри.


Овој апартман е предвиден за максимално осум луѓе (значи, околу 120 метри квадратни за секого), па тука со задоволство можат да отседнат Бил Гејтс или Роман Абрамович со семејствата. Јасно, апартманот има неколку приватни тераси и луксузни бањи, но и некои работи кои можат да ги имаат само апартмани во највисоките категории: прозорци отпорни на куршуми и приватен спа…


Секако, сето тоа чини многу пари, па не е за чудење тоа што апартманот е резервиран само за бесрамно богати луѓе. Имено, една ноќ во овој апартман чини 20 илјади евра, па ни останува да уживаме во неговиот луксуз само од фотографии…

 

 

 

Претходно «
Следно »