Ванеса Меј им порача на властите – Да запре наcилcтвото врз животните!

  • July 13, 2019

Светски познатата виолинистка Ванеса Меј, синоќа го отвори 59-тото издание на Охридско лето, а денеска таа на социјалните мрежи сподели порака за хуманост и против наилcтво врз животните во Македонија.

Меј ги повика македонските институции да ја забр анат слободната продажба на отр ови, со цел да се спречи тр уењето на животните. Инаку, Меј е веган и бор ец за правата на животните, и е згр озена од начинот на кој тие се трети раат во целата држава.

„Овде сум во Македонија и навистина ме раст ажува кога слушам дека во земјава се случуваат масовни тру ења на кучиња и мачки по улиците. Ја повикувам Владата да престане со слободна прода жба на отр ови, затоа што тоа навистина е нехумана активност, вели Ванеса Меј во нејзиното обраќање.

„Реалност, а не хоро р филм” е насловот на нејзиното видео обраќање.

Ванеса Меј со порака до властите да запре насилството врз животните❗️

Отворањето на Охридско лето со меѓународната звезда Ванеса Меј понуди многу повеќе од спектакуларно музичко уживање – Ванеса Меј сподели порака за хуманост и против насилство врз животните во Македонија. Ванеса е веган и борец за нивните права, згрозена од начинот на кој се третираат во целата држава. „Реалност, а не хорор филм“ е краткото видео со обраќање и барања до институциите кое го промовираме пред нејзиниот настап (видеото нешто подоцна), а по завршувањето на концертот и средбата со активистите ова е нејзината порака до јавноста и македонската влада. Те сакаме и ти благодариме Vanessa-Mae ! <3

Gepostet von Anima Mundi – здружение за заштита на животни am Samstag, 13. Juli 2019

Претходно «
Следно »