ВЕВЧАНСКИ КАРНЕВАЛ: Одметнатите пратеници го бранеа името и идентитетот

  • January 13, 2019
  • Коментари

Меѓу најдобрите маски на денешениот Вевчански карневал беше и онаа за одметнатите пратеници од опозицијата кои гласаа за отворање на Уставот, а во петокот и за уставните измени. Пратениците Елизабета Канческа Милевска, Нола Исмајлоска Старова, Зекир Рамчиловиќ и Крсто Мукоски на средина, и денеска го бранеа идентитетот во Вевчани. Тие пееја патриотски песни додека дефилираа на карневалот.

Претходно «
Следно »