ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ВЕЌЕ НЕ НАРЕКУВА „СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА“: Џереми Корбин, лидерот на лабуристите не нарече „Северна Македонија“

  • August 23, 2018

Зборувајки за слободата на медиумите во Британија, Корбин најнапред забележува дека тие се наоѓаат под огромно влијание на мал број супер-богати корпорации.

„Како резултат на ваквата ситуација, британските медиуми имаат најмала доверба споредено дури и со медиумите во не-европските држави како „Северна Македонија“ и Србија“ објаснува Корбин во своето излагање, нарекувајки ја нашата држава со име за кое ние сеуште не сме се изјасниле.

 

Jeremy Corbyn puts forward his vision for the future of news in Britain

"We must… break the stranglehold of elite power and billionaire domination over large parts of our media."Jeremy Corbyn puts forward his vision for the future of news in Britain.

Posted by Channel 4 News on Thursday, 23 August 2018

Претходно «
Следно »