ВЕРНИЦИТЕ СЕ ОБЕДИНУВААТ: Србите со Словенија со поддршка за народот во Црна Гора

  • January 24, 2020
  • Коментари

Во Љубjана во недела ќе се одржи првата молитвена служба за поддршка на народот во Црна Гора за одбрана на светците на Српската православна црква.

Молитвената служба е закажана за 18 часот, во пресрет на празникот Свети Сава, во црквата на Светите браќа Кирил и Методиј, единствениот православен храм во Словенија.

Планирано е молитвен канон да се служи на Блажената Дева Марија за поддршка на верните луѓе во Црна Гора и нивната праведна борба за зачувување на светците на СПЦ.

Настанот е во организација на Српската православна црква Општина jубjана .

Претходно «
Следно »