(Видео)БУГАРСКАТА ПОЛИЦИЈА МУ ВРТИ ГРБ НА БОЈКО БОРИСОВ: Полицајците се солидаризираа на демонстрантите – ги извадија шлемовите и ги одложија штитовите!

  • November 14, 2018
  • Коментари

Вечерва во градот Перник, полицијата ги спушти шлемовите и штитовите во знак на солидарност со демонстрантите, кои протестираа пред зградата на општината, незадоволни од јавниот долг на Бугарија, енормно зголемените торшоци за живот (гориво, храна, електрична енергија), како и масовното иселување на младите

Еден час по започнување на протестите, жителите на бугарски Перник ја повикаа полицијата да се солидаризира со нив, и да ги остават шлемовите и штитовите. Полицијата одговори на овие барања на граѓаните, и неколку минути откако започна протестот, ги одложија штитовите и шлемовите.

Во Бугарија во последната недела се одржуваат масовни протести во поголемиот број градови во земјата.

Каски долу

Полицаи в Перник свалят каски в знак на добронамереност към протеста в Перник. Повече в www.zaPernik.com

Gepostet von zapernik.com am Mittwoch, 14. November 2018

Претходно «
Следно »