(Видео)ВОЛКОТ ИМАЛ ЛОШ ДЕН: Русин со голи раце задавил волк!

  • February 17, 2018
  • Коментари

Аслан Шаулахов од руското село Далаково со голи раце успеал да совлада волк за да ги заштити своите деца…

Гладниот бел волк се спуштил во селото после долгата зима и стигнал до дворот каде што си играле децата на Аслан. Тој истрчал од куќата, успеал да ги тргне децата и со соочил со гладниот ѕвер.

„Волкот стоеше на метар од мене, лице во лице. Се гледавме во очи и помислив дека би било добро да викам. Ме нападна, ме касна за рацете, но успеав да го фатам за главата, и успеав да го заробам за да не му дозволам да ме јаде и понатаму. Соседуте истрчаа за помош кога ги слушнаа моите повици и успеавме да му ги врземе устата и шепите“, раскажува Шаухалов, кој моментално го држи волкот заробен.

Претходно «
Следно »