(Видео)ГОЛЕМ ПРОТЕСТ И ВО ЛОНДОН: Македонците во одбрана на името и во Лондон!

  • March 4, 2018

На собири под мотото „Ние сме Македонија“ македонските иселеници протестираат против промена на уставното име на Македонија,

 

„Ние сме Македонија“ бара големите сили да се вмешат во преговорите. Решението да се бара со меѓународна спогодба помеѓу двете земји гарантирана од постојаните членови на Советот за безбедност.

Слични собири вчера и денеска се одржуваа во неколку градови во Австралија и Нов Зеланд, потоа во Холандија, Англија, Италија, Чешка, Словенија и Малта.

Во живо од Лондон

Posted by Тони Македонски Симоновски on Sunday, 4 March 2018

Претходно «
Следно »