(Видео)Градоначалникот на Кисела Вода влезе во cyдир од кој излезе нokayтиран

  • November 14, 2019

Цели две години не можете да промените една канта за отпад на игралиште кое е направено во времето на ВМРО-ДПМНЕ, додека давате тендери на фирми стари 24 часа да си играат чистење во ОХИС, пола народ ќе ни изумре поради непрофесионалиам и аматерство. И вие ќе зборувате за лошо владеење? – вака советникот од советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во општина Кисела Вода денес ја коментираше ситуацијата во општината предводена од градоначалникот Филип Темелковски

„Вие ќе зборите за криминал каде што пола влада ви е корумпирана, каде пола градоначалници ви се шверцери на цигари, каде што премиерот фабрики за марихуана…вие г-дин Темелковски ќе зборувате за криминал кај што имате претседател на партија и премиер ‘евро за Вицето, евро за црквата’, кај што не се знае колку милиони со ‘Луј Витон’ ташни изнесовте од државата. Вие ќе говорите за криминал? Па за две години го опљачкавте и народот и државата“ – констатираше Орце Ѓоргиевски, координатор на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во општина Кисела Вода.

 

Претходно «
Следно »