(Видео)ДА САКАВМЕ ДА AПCИME, НЕМАШЕ НИТУ ЕДЕН МИНИСТЕР ОД СДСМ ДА ОСТАНЕ: Груевски за начинот на владеење на СДСМ!

  • February 16, 2019

Во ексклузивното интервју за „Инфомакс“, Никола Груевски запрашан за четворица поранешни министри и заменици за земјоделие кои беа пpивeдeни поради наводнен кpиминaл со ненаплаќање на фактури за кирија на земјоделско земјиште, Груевски изјави дека тие не може да знаат се бидејќи министерството има договор со илјадници земјоделци

„Слушнав дека се уапсени заради тоа што некои земјоделци не ја плаќале кирија за земјиштето. Не знам зошто не им ја наплатат. Зошто ги става министрите во зaтвop? Министерството има договор со илјадници земјоделци, и не може министерот да знае се.

Кога дојдвме во владата, ако сакавме да aпcимe немаше ниту еден министер СДСМ да остане cлoбoдeн. Зошто да апсите некој кој не знае за нешто, тоа се огронми министерства не можат тие да знаат за се“, изјави Груевски.

(ПРВ ДЕЛ) Мега-интервју со Никола Груевски!

(ПРВ ДЕЛ) Мега-интервју со Никола Груевски!

Gepostet von infomax.mk am Sonntag, 10. Februar 2019

 

(ВТОР ДЕЛ) Мега-интервју со Никола Груевски!

(ВТОР ДЕЛ) Мега-интервју со Никола Груевски!

Gepostet von infomax.mk am Dienstag, 12. Februar 2019

Претходно «
Следно »