(Видео)ДЕМОКРАТИЈАТА ВО „ЕВРОПСКА“ ХРВАТСКА: Пратеникот Иван Пернар со обезбедување изваден од седница на Собранието

  • October 24, 2018

Во понеделникот обезбедувањето во хрватското Собрание морало да реагира и да го изнесе од салата пратеникот од партијата „Жив ѕид“, Иван Пернар, бидејќи не сакал самиот да ја напушти седницата, откако претседателот на Собранието Синиша Хајдаш Дончиќ го побарал тоа.

Откако добил две предупредувања поради довикување од место и се оглуши на барањето на спикерот да ја напушти седницата, Пернар остана на своето место и побара спикерот да го повлече своето предупредување.

По петминутната пауза, мораше да интервенира собраниското обезбедување и Пернар беше физички изнесен од седницата.

„Ова е диктатура, ова е начинот на кој Јандроковиќ ги води седниците, ова е начинот на кој се спречува секоја расправа. Ако мислите дека сум кукла на конци, дека ќе го зборувам она што нивните фини уши сакаат да го слушнат, ‚грдо’ се лажат“, напиша пратеникот Иван Пернар и го објави видеото од неговото изнесување од седницата и неговото обраќање после овој настан.

N1 – UŽIVO

Ovo je diktatura, ovo je način na koji Jandroković vodi sjednice, ovo je način na koji se suzbija svaka rasprava!Ako misle da sam lutak na koncu, da ću govoriti samo ono što njihove fine uši žele čuti, grdno se varaju!

Posted by Ivan Pernar on Tuesday, 3 July 2018

Хрватскиот пратеник Иван Пернар беше гостин во студиото на „Инфомакс.мк“ минатиот месец, каде што зборуваше за лагите кои им биле кажани за влезот во ЕУ, и како што вели „бејките“ за НАТО.

Претходно «
Следно »