(Видео)ДИМКОВ ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ: Ова е најтажен и најсрамен момент во историјата на Република Македонија!

  • October 12, 2018
  • Коментари

“Според мене, ова е најтажен и најсрамен момент во историјата на Република Македонија со цел да си го промениш името на државата

 

Името е спомнато во најстариот документ во историјата, Библијата. Името Македонија е историска придобивка на сите. Самиот обид за вакво нешто е голем срам за оваа генерација Македонци. Вие подолжувате на сила да ги туркате уставните амандмани, а тоа е показател за уште една манипулација на македонските граѓани.

Тие беа уверувани дека нема да има промена на уставното име. А, уште во почетокот спогодбата беше неделовнички поставена”, порача пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Трајче Димков во неговито 20 минутен говор пред комисијата за уставни прашања.

Во продолжение погледнете го целото обраќање на Димков:

Претходно «
Следно »