(Видео)ЕДНА РАКЕТА, 500 КИЛОГРАМИ ЕКСПЛОЗИВ: Погледнете го страотниот поморски одбрамбен систем „Рубеж“

  • October 24, 2016
  • Коментари

На рускиот Арктик во тек е голема воена вежба, каде што е прикажано оружјето со кое ќе се бранат националните интереси на Северниот пол

rubez
Во воените вежби на Арктикот руската војска го извежбува гаѓањето од брегот по бродови на имагинарен непријател. Во ова гаѓање се користи ракетниот систе Рубеж (граница).

Рубеж е идеален ракетен систем за сочувување на Северниот морски пат. Уништување и неутрализирање на цели на море се врши во радиус од 100 километри. Самиот Рубеж е вооружен со „крилести“ ракети „Термит-Р“, а секоја од нив носи 500 килограми во тротилски еквивалент.

Претходно «
Следно »