(Видео)ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ ЗА „ИНФОМАКС“: Командантот на УЧК Валона, повикува на одбрана на Македонија против Преспанскиот договор!

  • January 8, 2019

Командантот на силите на УЧК, Шпетим Алирај алијас. Вјоcа Валона, за „Инфомакс“ испрати видео порака, во која одговара на едно прашање, а тоа е неговото мислење во врска со Преспанскиот договор

Според командант Валона, договорот од Преспа е „национално предавство“ кое, според неговото искуство како полковник, води кон нова вojнa во регионот. Тој додава дека, Грција со овој договор ќе направи преседан, со кој потоа ќе бара делови од јужна Албанија (Тепелена и Валона), како што сега бара во јужна Македонија.

Командат Валона, објаснува дека во Макеоднија, Албанците живеат солиден живот рамо до рамо со Македонците – заедно коалицираат во власта, живеат убаво, а сега некој се обидува тоа да го расипе.

Затоа, вели тој, како полковник на УЧК е подготвен „да застане рамо до рамо со Македонците, да ја одбранат Македонија против грчкиот шoвинизам“.

Погледнете го краткото интервју со Шпетил Алирај алијас. Вјоша Валона, полковник на УЧК на Прешево и Косово.

 

Ексклузивно интервју со командант на УЧК за „Инфомакс“

Командант Шпетим Алирај алијас. Вјоша Валона, смета дека Преспанскиот договор е национално предавство и дека е спремен да застане рамо до рамо со Македонскиот народ во одбрана на државата!

Gepostet von infomax.mk am Dienstag, 8. Januar 2019

Претходно «
Следно »