(Видео)ЗАСТРАШУВАЧКА ТЕХНОЛОГИЈА: Ласерско-роботски снајперски систем, кој нишани и го наведува куршумот на метата!

  • April 2, 2018

Пролетта 2013, тексашката компанија „Трекинг Поинт Солушнс“ на пазарот го претстави првиот во историјата систем за прецизно наведување на куршуми на големи растојанија, со ласерско-роботскиот систем

Некои овој систем го нарекуваат „пушка на утрешноста“, а технологијата е толку напредна што почетници можат да погодат мета на екстремни далечини со еден куршум во само неколку минути од запознавањето со роботската пушка.

Системот на нишанење и пукање на ласерско-роботската пушка е базиран на системите за лансирање на ракети од воените офанзивни авиони, што според основачот на „Трекинг Поинт“ Џејсон Шубл само го отсликува патот по кој ќе се движи технологијата во пешадиското вооружување.

Според Шубл, со помош на оваа технологија на снајперот, или ловецот, ќе се обезбеди почисто убиство, односно почист и похуман погодок, кој ќе резултира со инстантна смрт, наместо со тешки повреди.

Претходно «
Следно »