(Видео)ЗАХАРИЕВА: Кирилицата, Кирил и Методиј се бугарски

  • June 26, 2017
  • Коментари

Захариева во интервјуто вели и дека со Македонија имале заедничка историја.

Шефицата на бугарската дипломатија Екатерина Захариева во интервјуто за бугарската национална телевизија БТВ вели дека кирилицата, Кирил и Методиј биле бугарски.

Захариева во интервјуто вели и дека со Македонија имале заедничка историја.

-И во пресконференцијата да ја чествуваме заедно исторјата, тоа е европски начин, никој не ја негира историјата , ниту на Бугарија, ниту на Македонија, никој не негира дека имаме заедничка историја. Кој историчар ќе негира?, рече Захариева.

Претходно «
Следно »