(Видео)ЗАШТИТА НА ДЕЦАТА ИЛИ КИДНАПИРАЊЕ: Масовни протести во Норвешка против социјалните служби кои одземаат деца од родителите!

  • April 10, 2018

Заштита или киднапирање? – ова е прашањето кое голем број на Норвежани си го поставуваат деновиве, откако голем број на демонстранти излегоа на улиците на Осло поради бруталната социјална служба која е обвинета за одземање на деца поради банални обвинувања

Преку 1.000 деца годишно се одземаат од нивните родители, неретко со насилни мерки и во присуство на полиција, поради банални обвинувања кон родителите. Често, родителите се обвинети дека на сопственото дете му извадиле млечен заб без да го однесат на стоматолог, а социјалните служби тоа го третираат како доволна причина за одземање на децата.

Деновиве, на улиците на Осло се одржуваат масовни протести, за кои речиси ниту една телевизиска мрежа во Европа или светот не пренесе.

Ова се сликите од Норвешка, денес.

https://www.facebook.com/inthenow/videos/1001190656697970/

Претходно «
Следно »