(Видео)„ИЛИРИДА“, „УЧК, УЧК“, „МАКЕДОНСКО ДЕВОЈЧЕ КУ*ВА ГОЛЕМА“: Вака изгледа соживотот во Тетово!

  • November 4, 2018
  • Коментари

По прославата од 30 години постоење на навивачката група „Војводи“ во Тетово, за да не останат покуси со навредливи слогани, повици за тероризам и голема Албанија навивачката група „Балисти“ ги крстосуваше тетовските улици

Скандирањето и не беше проблем, но она што сериозно загрижува е агресивноста на „Балистите“ кои попладнево со шишиња и камњеа нападаа кафуле, кое во Тетово го сметаат за македонско, додека во истото биле присутни и мајки со дечиња.

Провокации во Тетово!

Провокации во Тетово! https://infomax.mk/wp/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%93%D1%83%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84/?fbclid=IwAR3HSDaBtqJYvmXTmHPg5QaJUJE9HS8MbcI5uCwBG8XeLliHSmXoC57iPFU

Posted by infomax.mk on Sunday, 4 November 2018

Полицијата, наместо да ги смири навивачите, се обидела да ги истисне гостите во кафулето, со цел да не можат да возвратат на провокациите.

Тетовчани се жалат дека во последните три дена на улиците на градот се случуваат и физички напади на припадници на навивачката група „Војводи“, а на истите нема соодветна реакција.

Денеска во Тетово…

#Следиме соживот

Posted by Следиме on Sunday, 4 November 2018

Претходно «
Следно »