(Видео)КАМБАНИ И ПЕСНА ГИ ПРЕЧЕКА КОЊАНИЦИТЕ ВО КИЧЕВО: Коњаницата која тргна од западна Македонија пристигна во Кичево, пречекана со сите нишани!

  • July 27, 2018
  • Коментари

Илинденската коњанинца денеска попладне пристигна во Кичево, а кичевчани ги пречекаа со песната “Ja излези Ѓурѓо”, додека во позадина грмеа црковните камбани.

Традиционално секоја година, неколку групи на коњаници ја крстосуваат Македонија. Тие ќе се сретнат и ќе бидат дел од одбележувањето на Илинден во Крушево.

Претходно «
Следно »