(Видео)КОГА ШИЛЕГОВ БЕШЕ УБЕДЕН: Се сеќевате кога Шилегов зборуваше дека ќе нема двојазичност?

  • January 15, 2019

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, како пратеник тврдеше дека во Македонија нема да има двојазичност – а како градоначалник на Скопје двојазичноста ќе ја спроведува.

Според законот, кој според експертската јавност беше донесен на насилен и нелегален начин од страна на СДСМ и ДУИ, Град Скопје ќе биде целосно двојазичен а двојазични ќе бидат и униформите на полицијата, написите на полициските возила, противпожарните единици, знаците во сите општини… Ќе се издаваат и двојазични сметки, фактури. А сите иниституции како и правни и физички лица кои нема да го почитуваат законот ќе бидат казнети.

Во видеото може да се види како крајно убеден, пред Талат Џафери да биде поставен за претседател на Собранието, Шилегов тврдеше дека двојазичност ќе нема.

Претходно «
Следно »