(Видео)„КОЈ ТОА ЌЕ СПРОВЕДЕ ДВОЈАЗИЧНОСТ ВО ИСТОЧНА“?: Колку пати Заев сам себе ќе се побие

  • September 20, 2019
  • Коментари

Фондот за пензиско и инвaлидcко оcигрување во Неготино доби нова табла. Покрај она „Северна“, новиот напис на институцијата ќе го крacи и превод на албански јазик.

Ова се случува во град каде бројот на жители од албанска националност искажан во процент е 0,01 отсто!

Своевремено, лидерот на СДСМ и претседател на Владата, Зоран Заев, се чyдеше кој тоа ќе спроведе двојазичност на територија на цела Македонија.

Кој бе тоа ќе спроведе во Радовиш, во Струмица, во Прилеп во Кавадарци двојазичност. Глyпости невидени до каде забегаа, зборуваше Заев.

Претходно «
Следно »