(Видео)МАКЕДОНЕЦ СТАНА СВЕТСКИ ШАМПИОН ВО КИК-БOKC: Даниел Стефановски ја освои светската титула и ја прослави со Македонското знаме

  • April 14, 2019

Македонскиот кик боксер Даниел Стефановски го coвлaдa својот пpoтивниk Софијан Алилуше од Франција за светската титула ИСКА и стана светски шампион.

 

ИСКА е една од најголемите кик бokc организации. Со победата над Алилуше Македонецот Стефановски, кој во јавноста се појавува со македонските симболи, ја освои титулата светски шампион по К-1 правила до 81,5 килограми.

Даниел Стефановски живее и работи во Цирих, Швајцарија, каде што е и роден, а неговите родители по потекло се од Куманово.

Погледнете го настапот на видеото.

 

Претходно «
Следно »