(Видео)НОВО МОЌНО ОРУЖЈЕ ПРИСТИГНА ВО СИРИЈА: Панцир-С1 е едно од најмоќните одбрамбени системи во светот!

  • January 3, 2017
  • Коментари

Панцир С1 е единствен вооружен систем кој подеднакво ефикасно делува по воздушни и по копнени мети

csm_f6e78d8772_ea9a9ee8ce
Противвоздушните сили на Сирија објавија фотографија од своето најново оружје Панцир-С1 со напредниот АЕСА радар, кој дава далеку појасна слика од објектот, отколку класичните радари кои се во употреба во останатите системи.
pancir-s1-public
АЕСА, познат и како радар со активни фази во низа, е тип на радар со фазни низи со предавател и приемник кои се состојат од повеќе модули на електрични компоненти со соптвени микропроцесори, вградени во низа.

Погледнете го Панцир-С1 во акција:

Претходно «
Следно »