(Видео)ОВОЈ ЧОВЕК ИМА 152 ВНУЦИ: Учествувал во Втора светска војна, а потекнува од Југославија

  • March 3, 2019
  • Коментари

Мулијам Кан од Инегол, на северозападот на Турција, има 152 внуци.

Овој старец има 95 години и по потекло е од поранешна Југославија.

Бил учесник и во Втората светска вој на, за што му раскажал и на претставникот на Партијата за правда и развој во Бурса, Јилмаз Гурел, во текот на неговата посета.

Мулијам Кан зад себе има два брака и дванаесет деца.

Благодарејќи на тоа, во текот на својот долг живот се стекнал со посебно богатство.

Имено, Кан има 152 внуци, поради што, како што изјавил, за некои од нив не знае ни како се викаат.

Претходно «
Следно »