(Видео)ОТКАКО ГО ВОСПЕВАШЕ, СЕГА НЕ ГО БИВАЛО: Овој Заев нема многу високи морални и политички стандарди, вели Сашо Ордановски

  • November 23, 2017

Политичкиот аналитичар Сашо Орданоски, кој важи за близок до СДСМ, како гостин во емисијата “Отворено студио“ на телевизија Шења, ги коментираше актуелните политички случувања и потезите на Зоран Заев, при што констатираше кога тој би бил во политиката би поставил цврсти линии и стандарди, и дека Заев нема високи морални и политички стандарди.

-Јас кога би бил во политиката, би ставил некои по цврсти линии преку кои не може да се помине, но гледам дека овој Заев, има прилично отворена една концепција, дека нема многу високи морални и политички стандарди, во оваа фаза во која бара поддршка од сите бидејќи не чекаат крупни прашања за решавање, рече Сашо Орданоски во “Отворено студио“.


Тој исто така констатираше дека сега притисокот не е толку голем врз ДУИ колку што е врз СДСМ, затоа што сега СДСМ е таа која треба да испорача за етничката агенда на Aлбанците, пред кој што претходните власти во Македонија немале такви обврски.

-Погледнете го сега проблемот со законот за јазиците, сега е тоа иницијатива помалку на ДУИ колку што е сега исправање на тест на СДСМ, сега СДСМ треба, и тоа добро го прави, да излезе со понуда која што ќе ги задоволи и некои етнички барања од нејзините гласачи, – рече Орданоски во неговото гостување на ТВ Шења, притоа алудирајќи на гласачите Aлбанци.

Аналитичарот Орданоски исто така кажа дека на крај цената ќе ја плати Заев, со тоа што ќе дојде време кога ќе се излезе на избори и тој ќе ја плати цената за сето ова што го прави.

Претходно «
Следно »