(Видео)ПОВЕЌЕ НЕ ГО ДРЖЕЛ ПАМЕТОТ: Заев додека дишел и го држел паметот немал да го смени името – изгледа вчера паметот не додржа!

  • June 13, 2018
  • Коментари

„Додека дишам, додека го држам овој Македонски воздух и додека ме држи памети и додека мојот дедо, мојот татко, сите мои предци, јас мојот син и мојата ќерка сме Македонци родени овде во Македонија тоа нема да се случи. И не само тоа, верувам дека не постои роден човек во Македонија подготвен да излезе пред Парламент да бара промена на Устав заради промена на уставното име“ – рече Заев во интервју за локална телвизија пред изборите на 11-ти декември

Неколку месеци подоцна, на 12 јуни 2018 година Зоран Заев, на прес конференција во Владата на Р.Македонија соопшти дека се договорил името на државата да биде променето, ерга омнес, да се промени Уставот и идентитетот, Македонија да се откаже од грижата за малцинствата.

Изгледа, повеќе не го држи паметот.

 

Претходно «
Следно »