(Видео)ПРАЗЕН НОТЕС, ОЧИЛА И ТЕЛЕФОН ПРЕКРИЕНИ СО KPB: Пронајдени неколку лични предмети по тpaгичнaтa нecpeќa, жителите пријавиле во ТВ21

  • February 18, 2019

Еден празен нотес, без име и презиме. Во неа има само траги од кpв. Тетратката заедно со мобилниот телефон и очила, се пронајдени на местото на настанот, каде се преврте автобусот на 13 февруари. Овие предмети ги пронашле жители на село Ласкарци иако веќе поминаа шест дена од тpaгичниoт настан. Сами Ферати контактираше со ТВ21 за да ни ги достави овие предмети со цел да се предадат на вистинското место.

Да, денеска излеговме со мојот пријател да го посетиме местото на настанот, каде се случи трагичниот настан. При посетата, најдовме телефон, оваа тетратка и овие очила, но не знаеме кому припаѓаат. Се надеваме дека сопственикот е жив. Би било голема болка доколку е починат. Телефонот нема батерија и не можеме да го вклучиме. Можат да се јават на фејсбук или на вашата веб страна и да дојдат да ги земат, изјави Сами Фетаи, жител на село Ласкарци.

Меѓутоа Фетаи заедно со неговиот пријател пронашле и еден мобилен телефон. Денеска тие дојдоа во бoлницaтa „8 –ми Септември“ за да го вратат телефонот на сопственикот. Овој телефон се уште функционира и има батерија. На тој начин успеале да го најдат сопственикот. Сопственикот е Горан. Тој со радост ја прими веста за изгубениот телефон во текот на нecpeќaтa. Позитивната вест е дека Горан од Гостивар е во добра состојба…

Целиот текст на ТВ21.

 

Претходно «
Следно »