(Видео)ПРВ ПАТ ОД ПОЧЕТОКОТ НА ВОЈНАТА: Христијаните во Алепо го слават Божик по ослободувањето на градот!

  • December 24, 2016

Прв пат од почетокот на војната, христијаните кои живеат во Алепо на отворено го слават Божик. За многумина овој празник ќе биде посебен: соништата за мирен живот најпосле се исполнија.
sirija_bozik
Во градот сеуште се живи сликите од исламисти кои вршеа етничко чистење и невидена суровост кон верските малцинства.

Претходно «
Следно »