(Видео)ПРИКАЗНАТА НА МАЛИТЕ ХЕРОИ: „Понекогаш немаме храна но јас готвам било што, само тој да јаде“ – приказна од која ќе ви растрепери душата!

  • February 22, 2019

Азур и Омер Хусејновиќ, момчиња кои ги оставила мајка им, ја раскажуваат својата тaгa и ја отвориле својата детска душа.

Мајка им со сестра им отишла во Германија, а тие останале да живеат со татко им, раскажуваат во емисијата „Исполни ми ја желбата“.

Престојуваат во колективниот центар Караула, во Живинице ( град во североисточна Босна и Херцеговина, јужно од Тузла) , а покрај тоа што условите за живот се тешки, децата се и неизмерно тажни, осамени и повредени бидејќи нивната мајка заминала и не мисли да се врати.

-Кога тато оди да работи, тогаш брат ми нешто ќе направи да јадеме-вели десетгодишниот Азур.

-Понекогаш немаме храна но јас готвам било што , само тој да јаде-раскажува дванаесетгодишниот Омер.

На овие момчиња Азур и Омер најголема желба им е семејството повторно да биде заедно, а мајка им со нивната сестра да се врати, да ги гушне и бакне.

Извор:
Фактор.мк

Претходно «
Следно »