(Видео)ПРИСТИГНАА АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕНКОВИ: Во германското пристаниште се истоварија американските тенкови за Источна Европа!

  • January 8, 2017

Во германското пристаниште Бремерхафен пристинга оклопната воена техника на американската војска, помеѓу останотото пристигнаа и тенковите и хаубиците, објавува телевизијата РТ
abrams_tenk

Како што се наведува, таа техника е наменета за поддршка на операцијата „Атлантска одлучност“, а се предвидува до 12-ти јануари да влезе во Полска. Целокупната техника и пратечка опрема ќе биде транспортирана со возови, а се очекува во тој процес да бидат вклучени 900 вагони.

Поради пример, кога сите тие вагони бе се споиле, композицјата би била долга 15 километри.

Вкупно во германското пристаниште пристигнале 87 тенкови „М1 Абрамс“, 144 оклопни воила „М2 Бредли“, како и 18 хаубици „М109 Паладин“. Во текот на истоварот на воената техника во саботата, локалните активисти протестирале во близина на пристаништето.

Претходно «
Следно »