(Видео)РАЗУЛАВЕНА ВЕРВЕРИЧКА ИЗЕДЕ ЗМИЈА: Ваква снимка дефинитивно немате видено, ниту претпоставено!

  • December 4, 2016

На социјалните мрежи веќе неколку дена кружи снимка од судир помеѓу гладна верверичка и змија, многу поголема од неа
ververicka_zmija

Навикнати сме верверичките да ги гледаме како јадат различни врсти на билки, семки и ореви, меѓутоа на социјалните мрежи веќе неколку дена кружи снимка од гладна верверица која нападна и уби змија.

Како што наведуа порталот „Дејли Мејл“, исхраната на верверичките главно се состои од печурки, овошје, семки, шишарки, ореви, но некои врсти на јужноафрикански верверички, како што можете да видите на снимката, понекогаш се честат и со месен оброк. Освен змии, често јадат и инсекти, помали глодари и млади птици.

https://www.youtube.com/watch?v=9i5MEJeym54

Претходно «
Следно »