(Видео)РОДНОТО МЕСТО НА ИСИС: Американски затвор е родното место на ИСИС и терористички универзитет!

  • February 5, 2017
  • Коментари

Затворски командири, аналитичари, војници сите се согласни дека родното место на ИСИС е кампот Бука, затвор во Ирак. Затворот служел како одлично место за екстремисти да преобратат обични луѓе во екстремисти и радикали, а обичните луѓе да ги научат радикалите различни техники и можности.

Резултат на сето тоа било формирањето на ИСИС. Меѓу оние кои биле затворени во камп Бука, биле обични граѓани на Ирак кои само изледале сомнително, што направило одличен терен за собирање на што повеќе терористи.

Дотолку повеќе што и лидерот на ИСИС Абу Бакр Ал-Багдади бил затворет тука заедно со деветтмината најголеми фунцкионери на ИСИС. Затоа, кога ќе имате дискусија за тоа како САД е виновен за раѓањето на најмонструозната терористичка оргназиација досега, додате го и кампот Бука на листата работи кои ги помогнале ИСИС.

https://www.youtube.com/watch?v=azkdl889KhA

Претходно «
Следно »