(Видео)РУСКИТЕ ВОЈНИЦИ НА ТЕРЕН ВО СИРИЈА: Што се крие позади тајната операција на руската војска во Сирија?

  • June 17, 2017

Руската војска продолжува да изведува операции во зоните од посебен ризик во Сирија, пишува порталот „Руска весна“

Овој пат офицерите на руската армија се упатиле на југот на Сирија, кој практично целиот е под контрола на терориситте. Војниците од рускиот центар за помирување на завојуваните страни во Сирија продолжуваат да ги снабдуваат неодамна ослободените региони со хуманитарна помош.

Хуманитарната колона со два ипол тони храна со поддршка на единицата на воената полиција и беспилотната авијација влегла на сто километри на југот на Сирија кој речиси цел е под контрола на терористите – во градот Карфа.

Имајќи ги во предвид можните последици од протекување на информации, хуманитарната акција е планирана во голема тајност, никој освен раководството на акцијата не ја знаел трасата и името на конечната цел.

Освен делење на хуманитарна помош, со локалните органи на власт беше склучен и договор за постојана соработка.

https://www.youtube.com/watch?v=g-xdTfQu3Rc

Претходно «
Следно »