(Видео)СЕГА СЕКОЈ МОЖЕ ДА БИДЕ ЗЕМЈОДЕЛЕЦ: Погледнете го тракторот-робот, кој самиот сее, жнее и ора!

  • September 15, 2016

Земјоделството е тешка, напорна работа која бара постојан физички напор во секакви временски услови, но Руските научници пред светот открија иновација која целата работа на фармерот ќе ја претворат во една голема видео игра
traktor_bot
Погледнете го новиот робот-трактор наречен „АгроБот“ кој самиот ора, сее и жнее. Имате можност да го насетирате самиот да работи, или вие да го контролирате преку далечински управувач.

Rejoice, farmers: Russian inventors have created an unmanned farm tractor, that can plow, plant, harvest all by itself. Farming has never been so enjoyable!

Претходно «
Следно »