(Видео)СЕ УРНА ВОЕН АВИОН НА АЕРОМИТИНГ: Сааб ЈАС-39 „Грипен“ се урна во Тајланд при маневар на аеромитинг!

  • January 14, 2017

Воен авион од типот „СААБ Грибен“ кој учествувал на авиомитингот во Тајлант на аеродромот Хат Јаи на југот на земјата, се урнал за време на приредбата наменета за децата, по што експлодирал, убивајќи го пилотот
avion_miting

Снимката е направена од присутните гледачи, кои присуствувале на аеромитингот кој се организира по повод Празникот на Децата во Тајланд, на која се гледа како шведскиот СААБ ЈАС 39-Грипен гори на аеродромот. Пилотот се обидел да ја изведе кореаогрфијата, но при еден од маневрите ја изгубил контролата по што се урнал.

Претходно «
Следно »