(Видео)ТЕСТИРАН НАЈГОЛЕМИОТ АВИОН НА СВЕТОТ: Снимка од авионот „Стратоланч“ се појави на интернет

  • February 27, 2018

На интернет се појави снимка од тестирањето на прототипот на авионто „Стратоланч“. Снимката на твитер ја објави еден од раководителите на проектот Пол Ален

Тестирањето е изведено на 24. и 25. февруари. За проверка на работата на моторот и инстурментите, авионот таксираше на пистата. Стратоланч развил брзина од 74 километри на час.

Претходно «
Следно »